Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Student

Vad kan vi erbjuda dig som student?

Pluggar du till jurist? Socionom? Lärare? Samhälls-, miljö- eller personalvetare? Oavsett vilken av dessa utbildningar du läser är juridik ett ämne som ingår i din utbildning – och i ditt kommande arbete. Varje dag.

Via många universitets bibliotek kan du få kostnadsfri tillgång till våra informationstjänster. Där får du genom sökverktyg och smarta lösningar hjälp att hitta det du behöver gällande juridiken som faktiskt i stora stycken styr det arbetsliv du så småningom kommer att komma ut i. Dessutom har du tillgång till våra kostnadsfria tjänster lagboken.se och juridiska nyheter om du vill hålla dig uppdaterad. 

Juridiska informationstjänster för olika rättsområden

I JP Infonets informationstjänster har du tillgång till lagar och regler, domar och nyhetsbevakning inom specifika rättsområden. Här får du vägledning i juridiken med tydliga ämnesmenyer, referat av domar och beslut, expertanalyser, checklistor och vägledningar i tolkningen av lagtext. Vi vill vara heltäckande och finnas med dig som stöd, både när du pluggar och när du kliver in i arbetslivet.

Till juridiska informationstjänster

Lagboken.se

Lagboken.se är en digital lagbok där du hittar hela det regelverk som gäller i Sverige inklusive ändrings-SFS: erna. Denna tjänst är helt kostnadsfri och tillgänglig via nedan länk.

Till Lagboken.se

Så här tycker tidigare studenter

”JP Infonet är både den mest sofistikerade och precisa rättsdatabas som jag använt. Den bästa tjänsten på marknaden, helt klart.”

Jonathan Lundström, Juriststudent på Umeå Universitet

______________________

”Tillgången till JP Rättsfallsnet var helt avgörande när jag skrev min uppsats (Degree of Master of Laws, Handelshögskolan Göteborgs Universitet). Den fick högsta betyg och jag är mycket nöjd.”

Milad Samadi, Associate – WERKS Advokater

Kunskapsbank, juridiska nyheter och webbinarier

Under Kunskapsbanken får du en översikt av lagar, principer och mycket mer. Juridiska nyheter erbjuder ett urval av de viktigaste nyheterna, mest intressanta analyserna, prejudicerande rättsfallen med mera från våra informationstjänster. Under Event hittar du våra webbinarier, både kommande och redan genomförda, i många spännande ämnen. 

Till kunskapsbanken
Till juridiska nyheterna
Till webbinarierna

JP Juridiskt bibliotek

Det här är vår allmänjuridiska tjänst. Här täcker vi in samtliga rättsområden inklusive offentligt tryck, lagkommentarer, analyser och tidskrifter.

Till JP Juridiskt bibliotek

Söker du praktik?

Inom ramen för en praktiktjänst får du möjlighet att fördjupa dig i juridiken inom ett eller flera rättsområden men också att få inblick i möjligheterna och utmaningarna med informationshantering och digitalisering. Är du intresserad av att göra din praktik hos oss, skicka din intresseanmälan till info@jpinfonet.se och märk mejlet med ”Praktikplats”.

Kontakt! 

Är du intresserad av att använda våra tjänster under din studietid? Hör först med ditt bibliotek om ni inte redan har tillgång och kontakta oss annars gärna via info@jpinfonet.se. Vi har även regelbundna utbildningar och hjälper er gärna att komma igång. Hör av dig om du vill boka en kostnadsfri utbildning till dig eller ditt universitet.

Om JP Infonet

JP Infonet är ett informations-​ och kunskapsföretag. Med hjälp av digitalisering och tekniska lösningar skapar vi effektiva möjligheter att arbeta med juridisk information. Vi hjälper löpande våra kunder på bland annat domstolar, myndigheter och byråer och nu kan du också ta del av den kunskapen.