Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

wheat JP livsmedelsnet

Informationstjänsten för dig som arbetar med offentlig livsmedelskontroll, livsmedelshantering eller andra frågor på livsmedelsområdet.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Stöd inom livsmedelsfrågor

Vad gäller vid märkning av ekologiska produkter? Vad säger Livsmedelsverket om allergier? Finns det regler för märkning av genmodifierad mat? Vilken livsmedelsinformation ska finnas? Vad innebär EU:s nya kontrollförordning? Svaren finns i JP Livsmedelsnet. Våra egna jurister och våra experter vägleder dig genom rättsområdet. Med hjälp av djuplodande analyser och referat blir handläggning och beslutsfattande enklare.

Författningar om hantering av livsmedel

I denna nätbaserade tjänst hittar du en stor mängd författningar om hantering av livsmedel, en del av området hälso- och sjukvårdsrätt. Här finns information om allt från märkning, tillstånd och inspektioner till produktion, hygien och lokaler gällande såväl mat som alkohol och tobak. Du får också tillgång till lagkommentarer, myndighetsföreskrifter, domar, beslut och vägledande dokument.

Det här får du tillgång till

  Domsreferat

  Expertanalyser

  Omvärldsbevakning

  Vägledande dokument

  Domar och beslut

  Lagar och regler

  Förarbeten

  Lagkommentarer

  Ämnesguide

Experter

Tomas Isenstam

Jurist och författare specialiserad på...

Viola Adamsson

PhD, Dr medicinsk vetenskap

Katarina Ladenfors

Advokat/Partner, Advokatfirman MarLaw

Skapa utredningar direkt i tjänsten

Med utredningsverktyget kan du bearbeta allt juridiskt material direkt i tjänsten. Verktyget passar exempelvis för att göra rättsutredningar, dokumentera pågående projekt eller skapa egna mallar och checklistor för interna processer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och sökordsbevakning

På torsdagar får du ett redaktionellt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna i tjänsten. Och med hjälp av sökordsbevakningen har du möjlighet att skräddarsy ditt eget informationsflöde för exempelvis specifika lagrum, ämnen eller företeelser.

Hitta rätt material med ämnesguiden och vår sökmotor

Ämnesguiden ger dig en ämnessorterad genomgång av juridiken inom livmedelsrättsområdet. Du får pedagogiska texter och länkar till relevant material i tjänsten. Som vanligt hittar du även allt material med vår kraftfulla sökmotor.

Redaktörer för JP Livsmedelsnet

Josefin Almroth

Redaktör, jurist

Kom igång redan idag

Prova gratis

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom hälso- och sjukvårdsrätt:

Se vår integritetspolicy