Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Skatterätt

Juridiskt stöd inom skatterätt

Skatterätt är det rättsområde som reglerar statens beskattning, inklusive beskattning av olika inkomstformer och skatteprocesser. Det omfattar även punktbeskattning såsom alkohol- och bränsleskatter, mervärdesskatt (moms) och internationell beskattning. Skatterätt är en del av den offentliga rätten och har nära koppling till områden som ekonomi, bolagsrätt och redovisning. Det är ett komplext område med omfattande lagstiftning och ibland otydliga begrepp i lagtexten. Vi har en omfattande expertis inom detta område, både genom våra egna jurister och de externa experter som vi samarbetar med. 

Vi strävar efter att tillhandahålla det juridiska stöd och den expertis som behövs för att du ska kunna fatta rättssäkra beslut inom momsfrågor, oavsett vad du jobbar som – vare sig om du till exempel är jurist eller ekonom. 

Med hjälp av vår tjänst JP Momsnet får du enkelt tillgång till relevanta lagar, domar, förarbeten, praxis, vägledande dokument, lagkommentarer och nyheter inom rättsområdet. Vår tjänst JP Rättsfallsnet – Punktskatt ger dig en omfattande bevakning av och tillgång till domar som rör punktskatt, avgifter och tull. Dessa tjänster fungerar som ett värdefullt juridiskt stöd för att du ska kunna fatta rättssäkra beslut inom skatterätten.