Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

cross JP sjukvårdsnet

Tjänsten med komplett information om juridiken för dig som jobbar inom hälso-​ och sjukvården.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Stöd inom sjukvårdsfrågor

JP Sjukvårdsnet passar dig som arbetar inom regional, kommunal eller privat hälso- och sjukvård. Även myndigheter, privata vårdföretag och skolans elevhälsa kan ha stor nytta av tjänsten. Du kan till exempel vara verksamhetschef, medicinskt ansvarig sjuksköterska eller jurist. Relevanta rättskällor, lagkommentarer, domar och beslut och vägledande dokument inom hälso- och sjukvårdsrätten ger dig ett omfattande stöd i arbetet. Våra jurister och experter bevakar och skriver referat av de viktigaste avgörandena samt djupgående analyser om rättsfrågor som hjälper dig vid handläggning och beslutsfattande.

Bred bevakning av sjukvårdsjuridiken

Med tjänsten får du en löpande bevakning av sjukvårdsjuridiken med tillgång till de senaste uppdateringarna och ett stort arkiv av material. Här hittar du information om till exempel patientsäkerhet, journalföring, legitimation och behörighet, offentlighet och sekretess, psykiatrisk tvångsvård, smittskydd, folkhälsa och mycket mer. Viktiga lagar som täcks in är bland andra patientsäkerhetslagenhälso-​ och sjukvårdslagen och patientdatalagen.

Det här får du tillgång till

  Analyser

  Referat

  Nyhetsbevakning

  Lagar och regler

  Lagkommentarer

  Domar och beslut

  Förarbeten

  Vägledande dokument

  Ämnesguide

Experter

Linda Larsson

Regionjurist i Region Skåne, Linda Larsson...

Lars Clevesköld

F.d. hovrättsråd, Hovrätten Skåne och Blekinge

Hans Adler

Överläkare och specialist inom rättspsykiatri...

Skapa utredningar direkt i tjänsten

Med utredningsverktyget kan du bearbeta allt juridiskt material direkt i tjänsten. Verktyget passar exempelvis för att göra rättsutredningar, dokumentera pågående projekt eller skapa egna mallar och checklistor för interna processer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och sökordsbevakning

På måndagar får du ett redaktionellt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna i tjänsten. Och med hjälp av sökordsbevakningen har du möjlighet att skräddarsy ditt eget informationsflöde för exempelvis specifika lagrum, ämnen eller företeelser.

Hitta rätt material med ämnesguiden och vår sökmotor

Ämnesguiden ger dig en ämnessorterad genomgång av juridiken inom sjukvårdsområdet. Du får pedagogiska texter med länkar till fördjupande material i tjänsten. Självklart hittar du även allt material med vår kraftfulla sökmotor.

Redaktör för JP Sjukvårdsnet

Jenny Blomqvist

Redaktör, jurist

Kom igång redan idag

Prova gratis

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom hälso- och sjukvårdsrätt:

Se vår integritetspolicy