Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Per Karlsson

Advokat och Partner, Advokatfirman Per Karlsson & Co.

Per Karlsson är expert främst inom konkurrensrätt och EU-rätt med drygt 25 års erfarenhet inom området. Han var senast chefsjurist på Konkurrensverket i mer än sju år. Han var i den rollen också chef för juridiska avdelningen, som bl.a. ansvarade för myndighetens omfattande processverksamhet inom både konkurrensrätt och offentlig upphandling. Han hade även det övergripande ansvaret för de juridiska frågorna inom myndigheten.

Han har tidigare arbetat som advokat på advokatfirman Vinge, varit rättssakkunnig på Näringsdepartementet och är domarutbildad assessor. Han har varit expert i ett tiotal statliga utredningar och utredningssekreterare i Moderniseringsutredningen. Han har deltagit som nationell expert i EU-kommissionens rådgivande kommitté för kartell- och monopolfrågor och i kommittén för företagskoncentrationer. Han har även processat flera gånger i EU-domstolen.

Per är författare till boken Kontroll av svenska företagsförvärv, 2018, Norstedts juridik och medförfattare till boken EU Competition Litigation, 2019, Hart publishing. Han är styrelseledamot i Konkurrens- och marknadsrättsliga föreningen och är en uppskattad och flitigt anlitad talare på konferenser, seminarier och utbildningar i Sverige och utomlands.

Författare i följande tjänster