Logga in

Glömt ditt lösenord?

Konferens

Barnkonventionsdagen

Barnkonventionsdagen

Om kursen

Tack till alla som deltog på årets upplaga av Barnkonventionsdagen!

Vinnare av Årets barnrättsprojekt 2024:
Erikshjälpen med projektet Framtidsverkstäder


Årets barnrättsprojekt är ett pris som vi på JP Infonet delar ut för att lyfta fram en verksamhet som har arbetat främjande, förebyggande eller med tidiga insatser.

Motiveringen lyder: ”Erikshjälpen arbetar rättighetsbaserat och långsiktigt med barns delaktighet som utgångspunkt. Projektet Framtidsverkstäder har gett starka resultat, både kvalitativt och kvantitativt. I utvärderingar av Framtidsverkstäderna lyfts att deltagare fått ökat hopp och framtidstro, och inte minst en känsla av att kunna påverka och göra sin röst hörd. Framtidsverkstäderna är väl värda att skala upp och spridas runt om i vårt land.”

Under dagen delades det även ut två hedersomnämnanden – ett till Växjö kommun för projektet Tillgängliga lärmiljöer och ett till Helsingborgs stad för deras projekt Familjen läser.

I videon nedan kan du se de fem nominerade bidragen.

Sponsorer

Familjens jursit.jpg
Logo Maskrosbarn.png

RB logga horisontell.png

ASB.png

SverigesStadsmissioner_logo_black_RGB.png


Bris.png

bo_logo_PNG.png

Unicef.png

Tillgängliga kursupplägg

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Livesänd/på plats

Kurs: Barnkonventionsdagen

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig när det finns ett datum för kursen.

Se vår integritetspolicy
Skicka anmälan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom socialrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I det här fallet bedömer kammarrätten att en kvinna med demenssjukdom och alkoholberoende som hade vistats på behandlingshem hade godtagbara skäl för att inte ansöka om bistånd till hyra i tid.

11 mar 2024

Riksdagen har röstat ja till nya regleringar för att förbättra skyddet för och stödet till personer som behöver skyddat boende. Lagändringarna börjar gälla den 1 april 2024.

7 mar 2024

En kvinnas psykiska ohälsa triggades av hennes hemmiljö, trots det bedömer kammarrätten att hon inte behöver bostad med särskild service enligt SoL.

18 jan 2024