Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Greta Boström

Anbudschef och rådgivare, jurist

Greta är jurist med huvudsaklig inriktning mot upphandling. Hon har tidigare arbetat som bland annat Public Bid Manager och anbudschef samt har erfarenhet av branscher som vård och omsorg, ”fintech” (finans och IT) samt informations- och konsulttjänster. Förutom att vara ansvarig för JP Infonets egna anbud, arbetar Greta med juridisk rådgivning inom upphandling och som anbudskonsult.

Såhär berättar Greta själv om sin roll:

”Att arbeta med anbud och upphandlingar inrymmer många aspekter – juridik, ekonomi, projektledning, kommunikation/marknadsföring, verksamhetsutveckling och kunskap om upphandlingsföremålet. Det är det som gör jobbet så fantastiskt roligt! Du får också en inblick i olika marknader och en god förståelse för samhällsaparaturen.

Arbetet ger vidare insikter om de stora utmaningar såväl beställare som leverantörer kan ställas inför i anslutning till en upphandling. Lagen om offentlig upphandling är bitvis ett snårigt regelverk där tolkningar av begrepp och situationer till stor del har fått avgöras genom praxis. Förutom att inblandade parter måste förstå juridiken kring upphandling och upphandlade avtal, för olika slags inköp också med sig just sina särdrag och frågeställningar. Då känns det enormt roligt och meningsfullt att vara den som kan bidra till att underlätta processen, självklart med stor respekt för parternas egen kunskap och utgångspunkt.

Genom att ha erfarenhet av att både arbeta rådgivande mot offentlig sektor och leverantörssidan, kan jag erbjuda hjälp utifrån ett brett perspektiv och enkelt sätta mig in i olika parters förutsättningar. Att få ge stöd till såväl anbudsgivare som beställare gör arbetet än mer omväxlande och jag är van att snabbt växla mellan olika frågeställningar och uppgifter. Några exempel på uppdrag som jag nyligen fått glädjen att genomföra är granskning av avtalssamverkan, upprättande av dokumentmallar för upphandling, rådgivning till statlig myndighet gällande köp från annan statlig myndighet samt avtalsgranskning. Jag har också vana av att driva rättsprocesser och – givetvis – praktiskt anbudsarbete inom olika sektorer. På leverantörssidan har arbetet även innefattat implementering av rutiner för en effektiv och kvalitetssäkrad anbudsprocess.

Jag ser fram emot att få fortsätta stötta både beställare och leverantörer i deras arbete kring upphandlingar och anbud!”

Kontakt

E-post: greta.bostrom@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 120 990 86 
Mobil: 070 - 007 90 25

Erfarenhet

2019 - Rådgivare och anbudsansvarig, JP Infonet AB

2019 - 2019 Senior Bid Manager, Nets Sweden AB

2014 - 2019 Public Bid Manager och anbudschef, Frösunda Omsorg AB

2011 - 2014 Jurist och redaktör, JP Infonet AB

2008 - 2009 Paralegal, Advokatfirman Lindahl AB

Jur kand, Stockholms universitet, 2012

Greta jobbar med följande tjänster