Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

hammer lagkommentar till förmånsrättslagen

Lagkommentaren är skriven av advokat Kenneth Nilsson. Kommentaren fokuserar på den praktiska tillämpningen och tolkningen av bestämmelserna i lagen.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Den här lagkommentaren är en del av JP Juridiskt Bibliotek där du hittar alla våra lagkommentarer, samt analyser av ny lagstiftning och oklara rättsfrågor. Klicka på Prova gratis för att testa tjänsten och hålla dig à jour med gällande rätt.

Kommentar till förmånsrättslagen

Förmånsrättslagen (1970:979) är central för förståelse och tillämpning av konkurslagen, utsökningsbalken och lagen om företagsrekonstruktion men är också nödvändig för lagstiftning på det finansiella området. Här kommenteras lagen paragrafvis. Betoningen ligger på det praktiskt användbara. Övergångsbestämmelser kommenteras inte för sig utan under den paragraf där de har betydelse. Främst gäller det 6 och 7 §§ eftersom en del äldre rättigheter har fortsatt betydelse på det fastighetsrättsliga området.

Kommentaren vänder sig till praktiskt verksamma jurister, domare, bankjurister, advokater och alla som i sitt arbete kommer i kontakt med förmånsrättsordningen.

Kenneth Nilsson

Specialist Counsel, Advokat

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom insolvensrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Tjänster

Nyheter

HD beviljade resning av AD 2022 nr 26 i ”Emmabodas resningsansökan”. I denna analys undersöker vår expert Jonatan Schytzer det rättsfallet.

15 mar 2024

Frågan rörde om Kronofogdemyndigheten med befriande verkan har utbetalt belopp till annan än den skattskyldige grundat på ett bedrägeri. Domen analyseras av advokat Börje Leidhammar.

15 mar 2024

I princip sedan lagen om företagsrekonstruktion trädde i kraft har det diskuterats hur den kan förbättras. Här analyserar Jonatan Schytzer tre särskilt viktiga förslag i EU:s rekonstruktionsdirektiv.

8 apr 2021