Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

hammer lagkommentar till skattebrottslagen

Kommentaren är skriven av Gustav Lindkvist och behandlar samtliga paragrafer i lagen med utgångspunkt i lagtexten, förarbeten, praxis och i förekommande fall litteratur.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Den här lagkommentaren är en del av JP Juridiskt Bibliotek där du hittar alla våra lagkommentarer, samt analyser av ny lagstiftning och oklara rättsfrågor. Klicka på Prova gratis för att testa tjänsten och hålla dig à jour med gällande rätt.

Kommentar till skattebrottslagen

I skattebrottslagen (1971:69) regleras de flesta brott relaterade till skatt och Skatteverket. Det centrala brottet är skattebrott och ett annat viktigt brott är försvårande av skattekontroll.

I denna lagkommentar kommenteras skattebrottslagens samtliga paragrafer utifrån lagtext, förarbeten, praxis och i förekommande fall litteratur.

Kommentaren vänder sig till och bör vara användbar för alla praktiskt verksamma jurister som kommer i kontakt med potentiellt straffbara delar av skatteområdet. Som exempel kan nämnas domare, åklagare, poliser eller utredare på Skatteverket (skattebrottsenheten), handläggare på Skatteverket, advokater eller andra jurister på ombudssidan samt revisorer eller andra som sysslar med företags räkenskaper.

Författare

Gustav Lindkvist

Juris doktor

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom straffrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Juristpaketet innehåller en rättsdatabas med lagkommentarer och övrigt juridiskt material. Paketet är ett prisvärt och flexibelt alternativ för advokater och jurister.  

17 apr 2024

I ”Dödsorsaken” kommer HD fram till att det, vid flera möjliga orsaker, är tillräckligt att en handling bidragit till brottsoffrets död för att döma den åtalade för mord. Vår expert Dennis Martinsson analyserar här målet.   

9 apr 2024

Nu finns en ny lagkommentar till penningtvättsbrottslagen publicerad i JP Juridiskt bibliotek. Läs vår intervju med författaren Marie Wallin.

10 nov 2023