Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Kurs

NPF i arbetslivet

NPF i arbetslivet

Om kursen

En NPF-utbildning kan vara till stor hjälp för att förstå och hantera de utmaningar som autism och ADHD/ADD kan innebära, både inom arbetslivet och samhället i stort. Den ökade ohälsan i vårt samhälle är nämligen en utmaning som varit aktuell under en lång tid. Under senare år har kunskapen och förståelsen för hur autism och ADHD kan komma till uttryck även hos vuxna fått ökat utrymme. Ökad kunskap om autism och ADHD/ADD kan vara en viktig nyckel för att påverka den utveckling som finns i samhället i dag.

Som chef med arbetsmiljöansvar ska du kunna anpassa arbetsuppgifterna utifrån varje medarbetares förutsättningar. Vad som kan behövas för att vi ska kunna utföra vårt arbete blir då avgörande för att skapa en hållbar arbetsmiljö.

Med det som bakgrund tar denna kurs i NPF avstamp i arbetsmiljölagstiftningen men även i de krav på aktiva åtgärder som, enligt diskrimineringslagen, finns för att främja likabehandling. Vi kommer också att belysa skillnaderna mellan så kallade neurotypiska individer och personer med autism eller ADHD/ADD, samt vilka konsekvenser det kan få i vardagen. Hur arbetsmiljölagstiftningen kan vara ett konkret verktyg för att skapa en hållbar arbetsmiljö för alla kommer också att diskuteras.

För vem passar kursen?


Vår NPF-utbildning vänder sig till chefer, arbetsmiljöansvariga och andra yrkesverksamma som är intresserade av att förstå och hantera utmaningarna relaterade till autism och ADHD/ADD inom arbetsmiljön och samhället i stort.

Grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö och diskrimineringslagstiftning rekommenderas, men är inte ett krav för att kunna delta i kursen.

Programpunkter

  • Introduktion till AML och diskrimineringslagen med utgångspunkt i anställningen
  • Vad innebär NPF och hur kan det komma till uttryck?
  • Vi ligger alla på spektrumen – vad kan ökad kunskap om detta innebära för mig?
  • En NPF-vänlig arbetsmiljö är nödvändig för några men är hälsofrämjande för alla – hur kan befintlig lagstiftning användas på ett konkret sätt?

Kursmaterial

Allt material som tas upp under kurser får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.

I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP Arbetsrättsnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.

Är du jurist får du möjligheten att testa Juristpaketet kostnadsfritt. Paketet innehåller en digital rättsdatabas med lagkommentarer och övrigt juridiskt material du behöver.

Katrin Edström

Kursledare

Katrin Edström VD, Arbetsrättsrådgivarna

Tillgängliga kursupplägg

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Livesänd/på plats

Kurs: NPF i arbetslivet

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig när det finns ett datum för kursen.

Se vår integritetspolicy
skyddas av reCAPTCHA
Skicka anmälan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt:

Se vår integritetspolicy