Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Webbkurs

Lojalitetsplikt i privat sektor

Lojalitetsplikt i privat sektor

Om kursen

Hur påverkas lojaliteten på arbetsplatsen av den allt mer föränderliga arbetsmarknaden? Vilka skyldigheter och rättigheter har den anställde gentemot sin arbetsgivare? Och vad händer när förutsättningarna i arbetet påverkas av till exempel en pandemi? 

Ja, lojalitetsplikten är både ett omfattande och komplext ämne. Trots att det inte finns någon lagstadgad lojalitetsplikt så kan flera lagar bli aktuella när man utforskar lojalitetspliktens gränser. 

Vi besvarar bland annat frågor om hur man ska agera om någon bryter mot lojalitetsplikten och hur man hanterar lojalitetsplikten i förhållande till yttrandefriheten och andra grundlagsskyddade rättigheter. 

Kursen fokuserar främst på arbetstagares lojalitetsplikt i förhållande till sin arbetsgivare. 

Arbetsgivarens lojalitetsplikt gentemot arbetstagaren och lojalitetsplikten kollegor emellan berörs endast kort. Den kollektiva arbetsrätten, det vill säga den som handlar om kollektivavtal och arbetstagarorganisationers inflytande kommer inte beröras utan här hänvisar vi till webbkursen Arbetsrätt under anställningen du kan se här.

Kursen är praktiskt orienterad och tar upp och förklarar verkliga fall. Dessutom avslutas varje avsnitt med en sammanfattande checklista.  

För vem passar kursen?

I den här webbkursen riktar vi oss till dig som jobbar inom privat sektor som chef, skyddsombud, facklig ombudsman eller inom HR. Syftet är att ge dig de juridiska verktygen för att förebygga illojalt beteende på arbetsplatsen. Du får också vägledning i vad du ska göra om skadan redan är skedd. För att tillgodogöra dig kursens innehåll krävs grundläggande förkunskaper i arbetsrätt.

E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. I kursen finns flera fördjupningar där vi tittar närmare på olika situationer som påverkar lojalitetsplikten och som är relevanta för dig som hanterar anställda i din yrkesroll. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Examination och kursintyg


I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Programpunkter

 

  • Vad innebär lojalitetsplikten?
  • Yttrandefrihet och kritikrätt 
  • Konkurrerande verksamhet och bisysslor
  • Företagshemligheter
  • Lojalitetsplikt efter avslutad anställning
Jessica Deinoff

Manus och föreläsare

Jessica Deinoff är jurist och har tidigare arbetat på JP Infonet.

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

ca 2 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs Lojalitetsplikt i privat sektor

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Anmäl dig
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 2 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs Lojalitetsplikt i privat sektor

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy
skyddas av reCAPTCHA
Skicka förfrågan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt:

Se vår integritetspolicy