Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Kurs

Affärsmodellsutveckling i en digital tid

Affärsmodellsutveckling i en digital tid

Om kursen

Välkommen till denna heldagskurs där vi går igenom hur digitaliseringen har påverkat juristbranschen! Vi pratar bland annat om vad digitalisering innebär och beskriver effekter av digitala tekniker på arbetssätt, affärsmodeller och organisering.

Vi behandlar branschens möjligheter till digital innovation och pratar om hur olika digitala teknologier kan användas inom juridiken. Vi tangerar vikten att skapa en förändringsbenägen kultur, då det är människor som ska implementera och använda tekniken. Här blir en diskussion om barriärer och svårigheter med en sådan förändring också aktuell. Vi diskuterar också den påverkan covid-​19 har haft på förändringstakten.

Juridiska tjänster digitalt har med tiden blivit mer vanligt, och erbjuds till allt lägre pris. Hur påverkar den digitala utvecklingen arbetet och vad kommer tas över av automatiseringen? Det är gynnsamt att se över huruvida det gamla traditionella arbetssättet verkligen är hållbart i framtiden. 

Vi tittar på de nya affärsmodeller och värdeerbjudanden som har utvecklats av såväl uppstickare inom legal tech som av etablerade byråer, pratar om framväxten av ekosystem för lärande och går igenom hur ni praktiskt skulle kunna initiera ett eget strategiskt digitaliseringsarbete. Under dagen varvas presentationer med praktiska övningar.

För vem passar kursen?

Kursen riktar sig till yrkesverksamma jurister och advokater. Då kursen har ett affärsperspektiv är den främst relevant för aktörer i privat sektor, men alla som är intresserade av digitalt värdeskapande och strategiskt innovationsarbete har nytta av kursinnehållet.

Programpunkter

  • Vad innebär digitalisering i denna bransch?
  • Hur kan jurist/advokatbyråer använda digitala möjligheter för att vara innovativa och skapa nytt värde?
  • Hur bör de anpassa sina affärsmodeller för att också fånga detta värde?
  • Hur kan vi skapa bredare ekosystem för digitalt lärande?
  • Och, hur kan organisationer nyttja den förändringskraft och digitala kultur som kommit med Covid-19?

Kursmaterial

Allt material som tas upp under kursen får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.

I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP ITnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.

Charlotta Kronblad

Kursledare

Charlotta Kronblad Postdoktor, tillämpad IT, Göteborgs Universitet

Charlotta Kronblad arbetar som doktorerat på ”Digital impact on the legal field” på Chalmers Tekniska högskola och som dessförinnan arbetade 10 år som jurist både i privat och offentlig verksamhet. Hon är en välkänd föreläsare i gränslandet mellan digitala teknologier, juridik och organisationsutveckling. Charlotta håller utbildning inom IT-rätt och dataskydd.

Tillgängliga kursupplägg

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Livesänd/på plats

Kurs: Affärsmodellsutveckling i en digital tid

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig när det finns ett datum för kursen.

Se vår integritetspolicy
Skicka anmälan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I ett nytt rättsligt ställningstagande gör Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) bedömningen att myndigheten är behörig att granska söktjänster med utgivningsbevis. Detta med anledning av klagomål från enskilda.

14 maj 2024

2023 års kamerabevakningsutredning föreslår bland annat att tillståndskravet för kamerabevakning tas bort för kommuner och regioner.

14 maj 2024

Vår expert Monika Wendleby analyserar en dom från kammarrätten och beskriver vad domen får för konsekvenser.

6 maj 2024