Kurs

Så vinner du en upphandling

Så vinner du en upphandling

Om kursen

Denna kurs ger dig som arbetar med försäljning till offentlig sektor juridisk kunskap om hur upphandlingsreglerna fungerar, tillsammans med viktiga verktyg för att kunna tilldelas kontrakt och leverera i enlighet med upphandlade kontrakt.

Upphandling av offentliga kontrakt omsätter årligen drygt 800 miljarder kronor och intresset för att lämna anbud i offentliga upphandlingar ökar stadigt. Den offentliga upphandlingen öppnar upp marknader för konkurrens och kan skapa goda förutsättningar för tillväxt i stora, små och medelstora företag.

I syfte att hjälpa dig som leverantör har vi tagit fram denna heldagskurs som ger ett övergripande perspektiv på det upphandlingsrättsliga regelverket. Vi diskuterar vad som utmärker den offentliga upphandlingen, de olika moment som är viktiga att hantera, hur du kan undvika vanliga fallgropar samtidigt som vi ger dig verktyg för att lämna det vinnande anbudet.

Efter kursen ska du ha övergripande kännedom om grundläggande delar av det upphandlingsrättsliga regelverket och ha fått med dig kunskap som du kan tillämpa i din verksamhet och i den offentliga affären för att bedriva ett framgångsrikt anbudsarbete.

För vem passar kursen?

Kursen riktar sig till dig som leverantör och som kommer i kontakt med upphandling av offentliga kontrakt, som vill få bättre kunskap om hur du bör tänka och agera för att skapa förutsättningar för att lämna det vinnande anbudet.

Programpunkter

 • Viktigt att känna till om LOU
 • Vanliga fallgropar – exempel från upphandlingsdokument och rättspraxis
 • Tips för att vinna en upphandling
  - Förberedelser och framförhållning
  - Arbetssätt under anbudsfasen
  - Lyckas i förhandlingen
  - Offentlighet och sekretess
  - Överprövning
  - Så får du framgångshjulet att snurra

Kursmaterial

Allt material som tas upp under kurser får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.

I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP Upphandlingsnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.

Sylvia Lindén

Kursledare

Sylvia Lindén Advokat/Partner, Kilpatrick Townsend & Stockton Advokat

Sylvia Lindén är advokat och partner på Kilpatrick Townsend och har mer än 20 års erfarenhet och expertkompetens inom upphandlingsrätt och kommersiella avtal.

Tillgängliga kursupplägg

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Livesänd

Kurs: Så vinner du en upphandling

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig när det finns ett datum för kursen.

Se vår integritetspolicy

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

 • JP Upphandlingsnet

  Tjänsten med all relevant information gällande upphandling samlat på ett och samma ställe.
 • JP RättsfallsnetUpphandling

  Rättsfallstjänsten innehåller alla domar som har avgjorts med stöd av upphandlingslagstiftning från samtliga instanser.
 • Rådgivning inom upphandling

  Vi hjälper dig i upphandlingsprocessens samtliga moment. Upprättar rättsutredningar, granskar anbud och mycket mer. Kontakta våra jurister redan i dag!

Nyheter

Närmare 9 av 10 regioner ställer i hög utsträckning krav på tillgänglighet i offentliga upphandlingar, av kommunerna är det 6 av 10. Det visar Upphandlingsmyndighetens nationella upphandlingsenkät.

29 aug 2023

Läs mer om domstolens bedömning i målet här.

28 aug 2023

Analys kring en ny dom från Kammarrätten i Stockholm, där domstolen prövar ramarna för upphandlingar som genomförs enligt det nya 19 kap. LOU.

24 aug 2023