Kurs
Säkerhetsskyddad upphandling
Om kursen
Denna utbildning ger dig kunskap om vilka krav som ställs på säkerhetsskyddade upphandlingar.
Svensk lag föreskriver att den som bedriver säkerhetskänslig verksamhet är skyldig att se till att anställda och andra som ska delta i en säkerhetsskyddad upphandling har den nödvändiga kunskapsnivå som krävs. Med de lagändringar som skett under 2021 och 2022 har behovet av säkerhetsskydd ökat, och så även antalet säkerhetsskyddade upphandlingar.
För vem passar kursen?
Vår utbildning om säkerhetsskyddad upphandling är speciellt framtagen för dig inom offentlig verksamhet som bearbetar känsliga uppgifter. Kanske är du upphandlare, upphandlingschef eller säkerhetsskyddschef och kommer i din roll i kontakt med säkerhetsskyddade uppgifter.
Programpunkter
- Vad en säkerhetsskyddad upphandling innebär
- Vad säkerhetsskyddet ska förebygga
- Identifieraring av vilka uppgifter som är skyddsvärda
- Klassificering av säkerhetsskyddade uppgifter
- Säkerhetsskyddsåtgärder
- Säkerhetsprövning och placering i säkerhetsklass
- Säkerhetsskyddsavtal
- Praktiskt arbete med en säkerhetsskyddad upphandling
- Bedömning av leverantörers lämplighet och kontroll
Kursmaterial
Allt material som tas upp under kurser får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.
I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP Upphandlingsnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.
Kursledare
Christoffer Stavenow har specialiserat sig inom området offentlig upphandling sedan 2004 och har arbetat med flera statliga myndigheter och bolag, inklusive Nämnden för offentlig upphandling, Försvarsmaktens juridiska stab och Naturvårdsverket.
Tillgängliga kursupplägg
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:
Upptäck mer
Kurser
Tjänster
Nyheter
Nya yrkanden kan inte prekluderas. Det slår kammarrätten fast i denna dom efter att ha konstaterat att domstolen inte är bunden av yrkanden från parterna när den ska avgöra vilken åtgärd den ska besluta om.
26 sep 2024
Den här analysen rör frågan om ett bolag behövde påtala att en upphandlande myndighet brutit mot reglerna om ramavtals löptid för att uppfylla skaderekvisitet.
26 sep 2024
Vad ligger i begreppet ”självständiga och oberoende” och hur agerar man rent praktiskt om man får två misstänkt lika koncernanbud? Detta kommer upphandlingsjuristen Fredrik Rogö berätta mer om under Upphandlingsrättsdagen den 7 november. Läs vår intervju med honom!
10 sep 2024