Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Webbkurs

Elevhälsan i praktiken

Elevhälsan i praktiken

Om kursen

Välkommen till webbkursen Elevhälsan i praktiken!

Du som jobbar i elevhälsan behöver förhålla dig till lagar inom flera juridiska områden, till exempel skola och hälso- och sjukvård. I den här interaktiva webbkursen får du en grundlig genomgång av vad regelverket innebär i praktiken.

I kursen besvarar vi flera frågor som rör arbetet i elevhälsans olika delar, till exempel: Hur ska egenvård planeras och vem är ansvarig om en elev skadas vid egenvård? Hur går en utredning om vårdskada till? Och ska elevhälsopersonal skriva utlåtanden vid vårdnadstvister när föräldrar eller offentliga biträden ber om det?

Du får också koll på juridiken kring bestämmanderätt, eftersom det är viktigt att veta om det är eleven eller vårdnadshavarna som bestämmer vid till exempel medicinsk vård, sekretess och samtal.

Kursen riktar sig i första hand till skolläkare, skolsköterskor, skolkuratorer, skolpsykologer och specialpedagoger i både både kommunala och fristående skolor, men den passar även andra med övergripande ansvar i frågor om elevhälsan.

E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. I kursen finns flera fördjupningar där vi tittar närmare på domar och beslut som ger vägledning i frågor om elevhälsa. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.


Examination och kursintyg

I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Programpunkter

  • Delarna i elevhälsan
  • Egenvård
  • Hälso- och sjukvårdens regelverk
  • Vårdnadshavares och elevers bestämmanderätt
  • Vårdnadstvister
  • Förvaltningsärenden där elevhälsan är inblandad
  • Sanktioner
Natalie Glotz Stade

Manus och föreläsare

Natalie Glotz Stade Rådgivare, jurist

Natalie Glotz Stade är jurist och arbetar med juridisk rådgivning på JP Infonet. Hon håller även kurser inom socialrätt, kurser inom skoljuridik och kurser inom offentlig förvaltning.

Simon Jernelöv

Manus och föreläsare

Simon Jernelöv Rådgivare, jurist

Simon Jernelöv är jurist och rådgivare på JP Infonet. Han har tidigare arbetat som undervisningsråd på Skolinspektionen och håller idag bland annat kurser inom skoljuridik

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

ca 2,5 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs Elevhälsan i praktiken

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Anmäl dig
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 2,5 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs Elevhälsan i praktiken

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy
skyddas av reCAPTCHA
Skicka förfrågan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom skoljuridik:

Se vår integritetspolicy