Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Kurs

Miljörätt och entreprenad

Miljörätt och entreprenad

Om kursen

Genomförande av ett bygg- och anläggningsprojekt innebär ofta hantering av miljörättsliga krav i form av bland annat tillstånd och anmälningar enligt miljöbalken. Även annan miljörättslig lagstiftning kan påverka genomförandet.

Denna kurs ger övergripande kunskaper om miljörättens mål och krav i form av de allmänna hänsynsreglerna, kraven på tillstånd och anmälningar, skadestånd och ansvar, samt hur detta kan hanteras vid upphandling, i entreprenadkontrakt och under utförande.

För vem passar kursen?

Kursen riktar sig till dig som exploatör, teknisk konsult, bygg- och projektledare, beställare, entreprenör eller dig som jurist som behöver grundkunskaper inom miljörätten för att hantera entreprenad. Inga förkunskaper krävs för att kunna delta.

Programpunkter

  • Miljörätt och miljömål
  • De allmänna hänsynsreglerna
  • Förorenade områden och sanering
  • Miljöfarlig verksamhet och masshantering
  • Vattenverksamhet och dagvattenfrågor
  • Art- och biotopskydd, kulturmiljö
  • Miljökrav i upphandling och entreprenadkontrakt
  • Ändringar i utförande
  • Miljöskadestånd
  • Ansvar och delegation

Kursmaterial

Allt material som tas upp under kurser får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.

I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP Fastighetsnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.

Är du jurist får du möjligheten att testa Juristpaketet kostnadsfritt. Paketet innehåller en digital rättsdatabas med lagkommentarer och övrigt juridiskt material du behöver.

Åsa Borgardt

Kursledare

Åsa Borgardt Jurist, Umeå kommun

Åsa Borgardt har lång erfarenhet av miljö- och entreprenadrätt i olika roller, bland annat som advokat på Advokatfirman Åberg & Co, bolagsjurist på Swedavia, NCC och Peab samt länsjurist vid Länsstyrelsen Västerbotten.

Tillgängliga kursupplägg

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Livesänd/på plats

Kurs: Miljörätt och entreprenad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig när det finns ett datum för kursen.

Se vår integritetspolicy
Skicka anmälan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom fastighetsrätt och samhällsplanering:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Riksdagen har röstat igenom regeringens förslag om åtgärder för tryggare bostadsområden. Lagändringarna börjar att gälla den 1 juli 2024.

30 maj 2024

Ändringarna innebär att ett Natura 2000-tillstånd inte längre ska vara en förutsättning för att en ansökan om bearbetningskoncession ska kunna beviljas.  

22 apr 2024

Regeringen tillsätter nu en samordnare med uppdrag att verka för att genom avyttring av statlig mark få till stånd bostadsbyggande på statens fastigheter.

25 mar 2024