Logga in

Glömt ditt lösenord?

Uppdrag för att underlätta för företag att delta i offentlig upphandling

upphandlingstad-Uppdrag-for-att-underlatta-for-foretag-att-delta-i-offentlig-upphandling-1.jpg

Regeringen har beslutat om regleringsbrevet till Upphandlingsmyndigheten där flera uppdrag syftar till att se hur myndigheten kan underlätta för företag som deltar i offentlig upphandling.

Upphandlingsmyndigheten ska följa upp och analysera i vilken utsträckning små företag och idéburna aktörer deltar i offentlig upphandling. Myndigheten ska vid behov lämna förslag på ytterligare åtgärder för att underlätta för dessa att delta i offentlig upphandling. Uppdraget ska slutredovisas senast den 31 mars 2025.

Regeringen ger också myndigheten i uppdrag att redovisa vilka åtgärder som vidtagits för att underlätta för företag att delta i offentlig upphandling. Myndigheten ska även lämna förslag på ytterligare åtgärder för att underlätta för företag att få stöd vid offentlig upphandling. Uppdraget ska redovisas senast den 30 november 2023.

Myndigheten ska även öka kunskaperna hos upphandlande myndigheter och enheter om hur det i inköpsarbetet går att motverka arbetslivskriminalitet. Det uppdraget ska slutredovisas senast den 20 december 2025.

Publicerad 13 jan 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Antalet överprövningsmål i förvaltningsdomstolarna 2023 ökade med 17 procent jämfört med året innan. Det framgår av statistik som Upphandlingsmyndigheten nyligen publicerade.  

25 apr 2024

Kammarrätten anser att förvaltningsrätten inte har kunnat göra en effektiv överprövning av upphandlingen utan tillgång till relevanta delar av det vinnande anbudet. Kammarrätten upphäver därför domen och visar målet åter för ny handläggning.  

25 apr 2024