Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

hammer lagkommentar till abortlagen

Lagkommentaren är skriven av Ebba Sverne Arvill och fokuserar på den praktiska tillämpningen och tolkningen av bestämmelserna i lagen.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Den här lagkommentaren är en del av JP Juridiskt Bibliotek där du hittar alla våra lagkommentarer, samt analyser av ny lagstiftning och oklara rättsfrågor. Klicka på Prova gratis för att testa tjänsten och hålla dig à jour med gällande rätt.

Kommentar till abortlagen

Abortlagen innehåller grundläggande bestämmelser om abort. I lagen definieras när fri abort gäller och när Socialstyrelsens rättsliga råd krävs. Lagen fastställer också vem som får utföra en abort och var den får ske. Dessutom finns bestämmelser om stödsamtal. 

Lagkommentaren behandlar lagens bestämmelser med utgångspunkt i dagens reglering. Kommentaren ger läsaren en vägledning för den praktiska tillämpningen av lagen. Kommenteraren uppdateras regelbundet med eventuella lagändringar och nytillkommen praxis.

Lagkommentaren vänder sig till jurister, vårdgivare och verksamhetsansvariga samt till hälso- och sjukvårdspersonal.  

Författare

Ebba Sverne Arvill

Jurist, författare och föredragshållare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom hälso- och sjukvårdsrätt:

Se vår integritetspolicy