Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Kurser inom skoljuridik

Här kan du hitta en kurs i skoljuridik som vägleder dig bland reglerna för särskilt stöd i skolan, speciella frågor för gymnasieskolan, ägar- och ledningsprövning i friskolor och mycket mer. Vi har utformat våra kurser i skoljuridik för att passa dig som arbetar som lärare, skolledare eller på annat sätt är verksam inom skola och utbildning och vill få djupare kunskap inom ditt område. Saknar du något i vårt utbud så hör av dig, vi är alltid nyfikna på att veta vad just du behöver för kurs inom skoljuridik. 

Filtrera bland kurserna som visas nedan

Delta på våra kurser och möt både föreläsare och branschkollegor – var du än befinner dig.

Träffa oss i mindre grupper på någon av våra hybridkurser under hösten.

Interaktiva webbkurser som du tar del av i ditt eget tempo.

Låt utbildningen komma till er, skräddarsydd efter era önskemål.

Delta på våra konferenser

Gå vår kurs med Vera Yllner och lär dig mer om regelverk rörande barns rättigheter i skolan.

Kursledare: Vera Yllner Livesänd Antal platser 1-dagskurs

Kursen ger dig en heltäckande genomgång av skolpliktens genomförande – ansvar, utmaningar och riktlinjer. Vi fokuserar på gränsdragningsproblem samt rätten att fullgöra skolplikten.

Kursledare: Mikael Hellstadius Livesänd Antal platser 1-dagskurs

När har elever rätt till skolskjuts? Hur bedöms olika förutsättningar? Vilket ansvar har skolan? I kursen reder Frida Ericmats Rutgersson ut vad som gäller.

Kursledare: Frida Ericmats Rutgersson Stockholm/Livesänd Antal platser 1-dagskurs Fler tillfällen: 10 oktober 2025

I den här webbkursen får du koll på hur du ska hantera allmänna handlingar i skolan. Det är inte bara en fråga om ordning och reda, utan också om att följa lagar och regler. Till exempel i vilka situationer som vårdnadshavare och andra har rätt att begära ut information från skolan.

Manus/Föreläsare: Simon Jernelöv

Vad får och får du inte säga? Få grundläggande kunskaper i tystnadsplikt för skolpersonal med vår webbkurs | Kursintyg efter avslutad kurs

Manus/Föreläsare: Simon Jernelöv

Gå vår webbkurs om sekretess och samverkan i brottsförebyggande arbete | Lär dig samverkan och upprätthålla sekretessen | Webbkurs | Kursintyg ingår.

Manus/Föreläsare: Natalie Glotz Stade

Lär dig om elevers grundlagsfästa rättigheter i skolan. För lärare, rektorer och skolchefer som behöver uppdatera sina kunskaper.

Manus/Föreläsare: Simon Jernelöv

I den här webbkursen ger vi dig en introduktion till AI och hur det påverkar och kommer att påverka dig framöver, såväl i arbetet som hemma. Ett stort fokus ligger också på hur AI förhåller sig till lagstiftningen, eller kanske snarare, hur måste lagstiftningen förhålla sig till AI? Här kommer vi bland annat in på konkurrensrätt, konsumenträtt, avtalsrätt och straffrätt. Vi diskuterar också hur förhållandet till GDPR ser ut. 

Manus/Föreläsare: Maksymilian Kuźmicz

Webbkursen för dig som vill lära dig mer om att samtala med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Manus/Föreläsare: Ann Jacobsson

1 , 2 , 3 , 4 (denna sida) , 5 , 6 , 7 ,